donderdag 25 mei 2023

Alles over een cfd op de olieprijs

Grondstoffen zijn bij cfd trading zeer in trek. Speculeren in cfd gestoeld op de olieprijs is aan de orde van de dag. Veel beleggers nemen een cfd op de olieprijs en de olieprijs Brent, omdat de prijs dagelijks  aan verandering onderhevig is. Een cfd op de olieprijs is echter ook onderhevig aan zeer hoge risico’s. Middels dit artikel vertellen en informeren we je hoe je een cfd op de olieprijs afsluit en hoe je succesvol kunt traden via deze grondstof cfd. Op die manier kun je je goed inlezen en zo ook beslissen of een olieprijs cfd voor jou een kans kan zijn.

Cfd traden


Maar alvorens we verklaren wat de cfd olieprijs inhoudt gaan we kort in op wat met de term cfd trading exact wordt bedoeld. Bij cfd trading betreft het altijd derivaten. Handelen in derivaten betekent dat je, anders dan bijvoorbeeld bij aandelenhandel, geen aandeel ontvangt of in bezit neemt. In plaats daarvoor speel je enkel en alleen in op koersverschillen van de onderliggende producten. Je kunt aangeven of je stijgende of dalende lijnen ziet aankomen en daar winsten mee boeken door een cfd. Een stijgende trend heet long en dalende prijzen worden short genoemd. Een cfd (contract for difference) middels een goedgekeurde broker of bank.

Traden in olieprijs


Olie en met name Brent olie is een duur goed, omdat het in zeer veel items benut kan worden. Zo zie je olie terug bij de productie van kunststof en plastic, wordt het in medicijnen gebruikt én is het natuurlijk een brandstof. Olie is een fossiel goedje, wat erop neerkomt dat er schaarste is en de voorraad van olie een einde kent. Zo kan het dat de waarde zeer volatiel is. De prijs van olie wordt normaliter berekend per vat olie en verandert van dag tot dag. Als consument zie je dat terug als je tankt bij de pomp, waar de prijs van benzine van dag tot dag  opmerkelijk anders kan zijn. Olie wordt ook wel zwart goud genoemd,  omdat olie veel geld waard kan zijn. Middels een cfd op de olieprijs koop je geen echte olie, maar sluit je een contract af op de waarde van olie in de vorm van cfd trading. 
Hefboomwerking


Een veelgehoorde reden cfd trading aan populariteit wint is de optie tot hefboom. Een leverage maakt dat men met een kleine inleg toch flink in kan zetten op de olieprijs. Binnen grondstoffen, zoals olie, is die hefboom gebaseerd op de maximale inleg van grondstoffen. Maximaal mag je 1:!0 gebruiken. Dat houdt in dat je inleg x100  op een cfd kan worden ingezet. Zo komt het dat €100  als 1.000 euro geldt en je dus voor € 1.000 een cfd  kunt instellen op de prijs van olie. In geval van winst profiteer je over € 1.000 en dan kan je winst flink stijgen. Een winst van 5% levert je dan ook direct €50 op ook al heb je 100 euro ingelegd. Andersom kan het bij een hefboom ook de andere kant opslaan. Een 5% verlies wordt ook over 1.000 euro berekend en kan zorgen dat je inleg flink afneemt.

Conclusie olieprijs cfd’s


Contract for difference en de olieprijs en olieprijs Brent lijken een goede combinatie te zijn. Veel cfd beleggers profiteren volop van de leverage (hefboom) die met 1:!0 aanzienlijk is en er voor zorgt dat je je inleg tot een factor van 10 kan inzetten. De olieprijs is zeer beweeglijk, door haar eindigheid en schaarste. De waarde van een vat olie wisselt per dag en dat biedt vele voordelen aan traders die een cfd willen afsluiten. De risico’s zijn er echter ook, want de waardering kan eenvoudig de andere kant opslaan en leiden tot verlies. Door de hefboom van 1:10 komt dat verlies ook x10 aan. Verdiep je altijd goed in de achtergrond alvorens een contract op olie overeen te komen bij een broker of bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alles over een cfd op de olieprijs

Grondstoffen zijn bij cfd trading zeer in trek. Speculeren in cfd gestoeld op de olieprijs is aan de orde van de dag. Veel beleggers nemen ...